Young Prudent Citizens

A “Young Prudent Citizens” program keretein belül megvalósuló az Európai Unió Europe for Citizens alapjából támogatott rendezvényére, amire 2014. október 24-én 8:00 órától kerül sor a komáromi Városi Szabadidő Központ épületében.

A projekt együttműködői: PRUDENTIA n.o. (SK) , Dél-alföldi Ifjúsági Életmód és Szabadidő Alapítvány (HU), Fundacja HFG (PL), Nezavisna Omladinska Organizacija "ACTIVE" (SRB), SANTAROGA o.s. (CZ)

A) Képfesés

Mikor – ha nem most? Kik – ha nem mi? Ez volt az 1989-es csehszlovákiai forradalomnak a jelszava, amikor a fiatalok virággal a kezükben néztek farkasszemet a felfegyverzett rendőrökkel. Az egykori Varsó Szerződés államaiban végbement változások és rendszerváltoztatás szellemében lesz megalkotva az 5 részből álló “BIG REMEMBRANCE PICTURE“, „A NAGY EMLÉKKÉP“ .

Résztvevők: minden iskolából két tehetséges grafikus

B) A diákok művelődési és-sportvetélkedője

1. Transzparensek megalkótása a GO AND VOTE! MENJ ÉS SZAVAZZ! szlogennel. A célja a demokráciatudatosság és, hogy minden fiatalt szavazásra buzdítsunk.
2. Művelődés-és ügyességi vetélkedő. A megmérettetés az egész város területén elhelyezett állomások érintésésvel zajlanak. (a kérdések a diktatúra befejezésésnek folyamatát és az Európai Unió működését foják érinteni)

Résztvevők: Iskolánként egy-egy 5 tagú csapat

Frissítőt biztosítunk. Kérjük részvételi szándékát jelezze a 035/7730396, 0905926090-es telefonszámokon, vagy az alábbi e-mail címen: sokol.erika@gmail.com

További programok:

2014.október 24-én, pénteken, 10.00 órakor a Selye János Gimnázium aulájában

Mi és az Európai Unió beszélgető partner Csáky Pál európai parlamenti képviselő

2014.október 24-én, pénteken, 17.00 órakor a komáromi Városi Szabadidő Központ épületében

bemutatkoznak a résztvevő egyesületek

2014.október 24-én, pénteken, 20.00 órakor a Pince klubban

GO AND VOTE! MENJ ÉS SZAVAZZ! PARTY

2014.október 25-én, szombaton, 10.00-14.00 órakor a komáromi András-Napi Vásár területén

GO AND VOTE! MENJ ÉS SZAVAZZ! ISMERD MEG AZ EU-t! kampánysátor